Caffi Etiopia Natural 200g

Tuotetiedot

Hinta: 14,60 €

kpl

Tuotekuvaus

Caffin tämän 2021-sadon Etiopia tulee Gujin alueelta Hambelasta Bedessan käsittelyasemalta. Bedessa sijaitsee Gujin länsiosissa lähellä Yirgacheffeä. Kahvi kasvaa hyvin korkealla, yli 2100 metrin korkeudessa. Bedessan ylängöltä kahvi tulee käsittelyasemalle 390 pienviljelijältä keskimäärin 0,5-3 hehtaarin pieniltä viljelyalueilta.

Etiopiassa eri alueilla on vahva oma alkuperäinen kahvilajikkeistonsa, sillä valtaosa kahvista kasvaa edelleen myös villinä tai puolivillinä. Eri alalajikkeita on vaikea erottaa toisistaan ja siksi puhumme etiopialaiskahvien yhteydessä yleisesti Heirloom lajikkeesta, joka tarkoittaa kunkin alueen omaa kahvia. Bedessan kahvi on tarkemmin ottaen Herloom 74110- ja 74112- lajikkeita.
Caffin paahto Guji Bedessalle on vaalea. Se on Caffin toiseksi vaalein paahto Kenian jälkeen, mutta silti paahtoon haetaan kehittynyttä makua. Paahtoprofiili myötäilee Caffin palkittujen Etiopia Natural -voittokahvien paahtoja. Kahviin heataan maksimaalista marjaisuutta ja miellyttävän makeaa puhtautta.

Gujissa on marjaisan hapokkuuden sekä makean kypsän hedelmän tasapainoa. Metsämansikka yhdistyy kypsän kivihedelmän vienoon makeuteen. Jälkimaussa on sitruksen ja jasmiinin vivahteita.
Caffin Etiopia Natural -kahvilla on monen mielestä Suomen Paras kahvi. Sillä on voitettu useita kahvikilpailuja viime vuosina. Caffin Etiopia Sidamo Kayon Mountain voitti Helsinki Coffee Festival -tapahtumassa vuonna 2018 suodatinkahvi-kategorian ja valittiin vuoden kahviksi.
Vuonna 2019 Caffin Etiopia Chelelektu Natural saavutti samoilla festivaaleilla pronssisijan. Vuonna 2016 Caffin Etiopia Suke Quto Natural -kahvilla voitettiin baristojen Suomen mestaruus ja vuotta myöhemmin Natural Arichalla baristamme kilpaili alan MM-kilpailuissa menestyksekkäästi.

ALKUPERÄTIEDOT:
Maa: ETIOPIA
Alue: GUJI, HAMBELA
Viljelijä: USEITA PIENVILJELIJÖITÄ
Käsittely: BEDESSAN KÄSITTELYASEMA

KAHVITIEDOT:
Lajike: HEIRLOOM (74110 ja 74112)
Käsittelytapa: NATURAL
Kasvukorkeus: 2100-2200 M
Paahto: VAALEA
Maku: METSÄMANSIKKA, KYPSÄ HEDELMÄ, SITRUKSINEN JA JASMIININEN JÄLKIMAKU, TUKEVA TUNTUMA
Valmistusmenetelmät: SUODATINKAHVI, KÄSIUUTOT

Mikäli haluat kahvin jauhettuna, jauhamme sen sinulle toivomuksesi mukaisesti. Kirjoitathan jauhatustoiveen tilauksesi lisätietoihin.

Paahtimo: Caffi, Lahti
Pakkauskoko: 200 g
Kilohinta: 73 €/kg

---

Coffee from Lahti -

Caffin paahtimo toimii Lahdessa Askon alueella vanhassa Upon valimorakennuksessa. Vuonna 2008 käynnistettiin Caffin Flamingon myymälässä oma kahvin paahtaminen, joka johti varsin pian täysimittainen pienkahvipaahtimon perustamiseen vuonna 2011.

Hyviä kahveja, käsityönä paahdettuna pienissä erissä ja suoraan asiakkaiden saataville aivan tuoreena. Siksi Caffi on olemassa. Siksi näitä kahveja on maisteltu jo moneen kertaan ja siksi paahtoprofiileja hiottu yön hiljaisena tunteina. Vain maku ratkaisee.