Caffi Cuba Turquino

Tuotetiedot

Hinta: 12,40 €

kpl

Tuotekuvaus

Cuba Turquinon tyyli on perinteistä pehmeää Karibiaa. Iso papuinen Turquino on paras kuubalainen kahvi ja sitä pidetäänkin kuubalaisten Blue Mountainina. Se on pehmeän sikarinen ja maanläheinen kahvi, jossa on mausteisia vivahteita. Turquino tulee Sierra Maestran vuoriston länsipäästä läheltä Kuuban korkeinta vuorta Pico Turquinoa.

Kuubalaiset kahvit ovat mauiltaan karibialaiseen tyyliin pehmeitä. Maassa ei ole paljon korkeita vuoristoseutuja ja siksi muihin karibialaisiin kahveihin verrattuna hapokkuutta on maltillisesti. Kuubalaisessa kahvissa on usein maanläheinen maku ja sikarisia tai tupakkaisia sekä mausteisia vivahteita. Turquino tulee maan itäisestä päästä Sierra Maestran vuorilta Turquinon huipun läheltä. Kasvualue on tarkemmin Sierra Maestran vuorijonon länsipäässä. Turquino on käytännössä alueelta tulevaa kahvia, joka on sortattu yhdenmukaiseksi niin, että on valittu kaikkein suurikokoisimmat ja kehittyneimmät pavut. Turquino toimii mainiosti sekä suodattimessa että espressokoneessa. Caffin paahto on tumma keskipaahto niin, että kahvi asettuu kuitenkin sikaristen ominaisuuksiensa kera selvästi tummien paahtojen ryhmään.

Hyvä jälkiruokakahvi, joka ei hapokkuudella mässäile. Pikemminkin juuri päinvastoin tuhtia sikarisuutta, piipputupakkaa sekä savuista jälkimakua ja ehkä vähän mantelista makeaa sivumakua löytyy. Tuntuma on painava ja tuhti. Suomalaistyyppisen maitokahvin juojalle hyvä vaihtoehto. Käy vahvan ja tummapaahtoisen kahvin ystävälle vaikka paahto jääkin teknisesti keskipaahdon puolelle.

Turquinosta uutellaan myös miellyttävän makeita espressoja. Makea shotti työntää cappuccinossa maitosuklaan vivahdetta vahvasti kielelle ja espressojuoma on mukavan eheä ja tasapainoinen.

Mikäli haluat kahvin jauhettuna, jauhamme sen sinulle toivomuksesi mukaisesti. Kirjoitathan jauhatustoiveen tilauksesi lisätietoihin.

Paahtimo: Caffi, Lahti

ALKUPERÄTIEDOT:
Maa: CUBA
Alue: SIERRA MAESTRA, TURQUINO
Viljelijä: USEILTA TILOILTA

KAHVITIEDOT:
Lajike: TYPICA
Käsittelytapa: WASHED
Kasvukorkeus: 600 – 1000 METRIÄ
Paahto: TUMMA KESKIPAAHTO
Maku: SIKARINEN, MAANLÄHEINEN, PAINAVA TUNTUMA, PÄHKINÄISIÄ JA MAUSTEISIA VIVAHTEITA
Valmistusmenetelmät: SUODATINKAHVI, ESPRESSO, JAUHAVAT KAHVIKONEET

Pakkauskoko: 200 g
Kilohinta: 62 €/kg

---

Coffee from Lahti -

Caffin paahtimo toimii Lahdessa Askon alueella vanhassa Upon valimorakennuksessa. Vuonna 2008 käynnistettiin Caffin Flamingon myymälässä oma kahvin paahtaminen, joka johti varsin pian täysimittainen pienkahvipaahtimon perustamiseen vuonna 2011.

Hyviä kahveja, käsityönä paahdettuna pienissä erissä ja suoraan asiakkaiden saataville aivan tuoreena. Siksi Caffi on olemassa. Siksi näitä kahveja on maisteltu jo moneen kertaan ja siksi paahtoprofiileja hiottu yön hiljaisena tunteina. Vain maku ratkaisee.